ВЕСТИ ИЗ ШКОЛЕ (19)

Драмска секција
 
Ученици четвртог разреда извели су новогодишњу представу "Потрага за Деда Мразом", Ђурђа Глигорић. Представу су гледали ученици првог, другог и трећег разреда.

 

Дана 30.11.2021.год. и 9.12.2021.год. ,волонтерке Канцеларије за младе Крагујевац, у сарадњи са педагогом школе Иваном Гогић, координатором Тима за превенцију насиља, злостављања и занемраивања Лидијом Антонијевић и Ученичким парламентом,  одржале су радионице/предавања у нашој школи, за ученике старијих разреда, на тему „Превенција вршњачког насиља, репродуктивног здравља младих и безбедност на интернету“.

       27.11.2021. Крагујевац 

Ученици шестог разреда оба одељења, посетили су у пратњи наставнице Географије, сајам туризма и међународног туризма.

ЧAС: Израда паноа у оквиру активности "Рођенданско стабло" (ученици су на изрезаним папирима- украсима за јелку, уписивали своје датуме рођења).

Ученици седмог и осмог разреда, у четвртак 18. новембра 2021. г. посетили су са својим наставницама Милицом Радовић и Маријом Милосављевић Љубић Народни музеј у Крагујевцу. Ова активност је осмишљена да ученицима помогне да активно користе стечено знање, да створи атмосферу која ће стимулисати активно и радосно учење кроз дискусију. Музеји изазивају узбуђење, задржавају дечију пажњу, подстичу физичку активност и утичу на ниво и квалитет дечијег знања и развоја.

У галерији  музеја ученици су имали прилику да погледали поставку Горана Ракића - Траг Бекосначно?, изложбу слика, цртежа и колажа, познатог крагујевачког академског уметника и професора на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Такође, обишли су сталну поставку у Народном музеју: 20. век- сликарство и скулптура.

У конаку кнеза Михаила имали су прилику да погледају Археолошку изложбу под називом "Старији и млађи неолит на територији централне Шумадије". Изложба прати и дочарава свакодневни живот човека у том периоду када почиње седелачки начин живота. Говори о начину становања, предметима за свакодневну употребу, одећи, жртвеницима а садржи и реконструкцију две куће пронађене на археолошким налазиштима у Шумадији.

Планирана тема у новембру је "Бонтон". У оквиру теме једна од планираних активности је била "Десет топлих речи- бирамо најлепше речи да се обратимо". Ученици су имали задатак да на изрезаним разнобојним папирима напишу по неколико лепих речи којима би се обратили другим особама. Урађене листиће смо залепили на одговарајуће место на табли. Прочитали смо исте и од свих одабрали смо десет најлепших речи које смо записали са стране. Циљ је био да се подсетимо и научимо како да се лепо понашамо, у овом случају да се лепо и учтиво изражавамо. Час реализован 15.11.2021.

Ученици наше школе, одржали су рецитал на тему 21.октобра, на великом одмору и тако обележили овај важан датум.

 

Дана 15.10.2021.године, у првом разрeду ,  службeница МУП-а и предстaвница Црвеног Kрста реализовале су предавање "Основи безбедности у саобраћају".

 

На Општинском такмичењу у стоном тенису смо постигли запажене резултате:

2. место на екипном такмичењу (Огњен Перовић, Вук Ђорђевић, Андрија Петковић, Павле Минић)
1. место на екипном такмичењу-Општинско такмичење и пласман на окружно (Ивона Јуришевић и Ивонела Јуришевић).
Девојцице 3 место на Окружном такмичењу.

О НАМА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…