Ученици седмог и осмог разреда, у четвртак 18. новембра 2021. г. посетили су са својим наставницама Милицом Радовић и Маријом Милосављевић Љубић Народни музеј у Крагујевцу. Ова активност је осмишљена да ученицима помогне да активно користе стечено знање, да створи атмосферу која ће стимулисати активно и радосно учење кроз дискусију. Музеји изазивају узбуђење, задржавају дечију пажњу, подстичу физичку активност и утичу на ниво и квалитет дечијег знања и развоја.

У галерији  музеја ученици су имали прилику да погледали поставку Горана Ракића - Траг Бекосначно?, изложбу слика, цртежа и колажа, познатог крагујевачког академског уметника и професора на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Такође, обишли су сталну поставку у Народном музеју: 20. век- сликарство и скулптура.

Планирана тема у новембру је "Бонтон". У оквиру теме једна од планираних активности је била "Десет топлих речи- бирамо најлепше речи да се обратимо". Ученици су имали задатак да на изрезаним разнобојним папирима напишу по неколико лепих речи којима би се обратили другим особама. Урађене листиће смо залепили на одговарајуће место на табли. Прочитали смо исте и од свих одабрали смо десет најлепших речи које смо записали са стране. Циљ је био да се подсетимо и научимо како да се лепо понашамо, у овом случају да се лепо и учтиво изражавамо. Час реализован 15.11.2021.

Ученици наше школе, одржали су рецитал на тему 21.октобра, на великом одмору и тако обележили овај важан датум.

О НАМА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 77 гостију и нема пријављених чланова

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…