Посета Народном музеју у Крагујевцу

Ученици седмог и осмог разреда, у четвртак 18. новембра 2021. г. посетили су са својим наставницама Милицом Радовић и Маријом Милосављевић Љубић Народни музеј у Крагујевцу. Ова активност је осмишљена да ученицима помогне да активно користе стечено знање, да створи атмосферу која ће стимулисати активно и радосно учење кроз дискусију. Музеји изазивају узбуђење, задржавају дечију пажњу, подстичу физичку активност и утичу на ниво и квалитет дечијег знања и развоја.

У галерији  музеја ученици су имали прилику да погледали поставку Горана Ракића - Траг Бекосначно?, изложбу слика, цртежа и колажа, познатог крагујевачког академског уметника и професора на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Такође, обишли су сталну поставку у Народном музеју: 20. век- сликарство и скулптура.

У конаку кнеза Михаила имали су прилику да погледају Археолошку изложбу под називом "Старији и млађи неолит на територији централне Шумадије". Изложба прати и дочарава свакодневни живот човека у том периоду када почиње седелачки начин живота. Говори о начину становања, предметима за свакодневну употребу, одећи, жртвеницима а садржи и реконструкцију две куће пронађене на археолошким налазиштима у Шумадији.

Ученици су имали прилику да виде и сазнају нешто ново из различитих културних области тако да посета има вишестуки значај за развој естетстик вредности ученика и одговоран однос према културно-историјском наслеђу сопственог и других народа.

Посета је такође омогућила тесно међупредметно повезивање ликовне културе, историје и свакодневног живота у прошлости. Ова посета музеју је била савршено место за повезивање прошлости и садашњости. 

Last modified on петак, 26 новембар 2021 07:55
Share

О НАМА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 18 гостију и нема пријављених чланова

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…