Дуња Радовановић 2/1 је на трци на 60 m освојила 3. место и обезбедила учешће  на даљем такмичењу 11.06. у Пожаревцу.

Ђурђина Арсенијевић је  освојила шесто место на државном такмичењу у пливању.

 

У уторак  28.5.2024. у нашој школи успешно је реализован пројекат „У сусрет Олимпијским играма“. Циљ овог пројекта је, не само да се упознамо са олимпијском историјом, већ да промовишемо здраве стилове живота и да развијемо креативност код наших ученика. Након дефилеа спортиста свих  земаља учесница, које су представљали ученици наше школе, своје песме су читале ученице Исидора Стојановић 7/2, Јована Радаковић 8/1 и Мина Коцић 8/2. Песме су настале као инспирација овим спортским такмичењем.  Програм су чинила и слова, која су деца носила, и спајајући их створили би кључне речи овог такмичења: учествовати, поштовање, различитост, дружење и тимски дух. Све су речи, поред српског, биле изговорене на енглеском, немачком и француском језику. Након програма сви гости су могли да погледају штандове наших стручних већа и тако да се упознају са вредностима које промовише овај пројекат. На крају су организоване спортске игре и тиме је овај пројекат свечано завршен.

 

У петак 17.05.2024. год. у нашој школи је одржан "КРОС РТС-а".

 

Ученици осмог разреда наше школе заједно са педагогом школе Иваном Гогић и наставницом математике Сандром Марјановић, 14.05.2024.године посетили су три средње школе, а све у оквиру Професионалне оријентације. Најпре су посетили Економску школу, Прву техничку школу и на крају Медицинску школу. У свакој школи су их упознали са смеровима које поседују, главним карактеристикама школе, оријентационом броју бодова потребних за упис, али су имали прилику и да присуствују настави, како редовној тако и практичној, где су се ученици на лицу места видели како се попуњавају уплатнице, попуњава путно осигурање, како се дају инјекције, лече и обилазе пацијенти. Ученици су пуни утисака завршили обилазак наведених школа и створили јаснију слику шта желе да упишу.

 

И ове године ученици наше школе су узели учешће на Карневалу. Групна маска је осмишљена и реализована у договору са родитељима и учитељицом II/1, продужени боравак.

 

 

 

На окружном такмичењу из историје Видак Јошановић 6/1 је освојио трећу награду. 

 
У нашој школи су у уторак 23.04.2024.год. одржане активности у оквиру пројекта "Ментално здравље младих" у организацији Савеза извиђача Београда.
Извиђачи су деци демонстрирали свој рад и одржали више радионица на ову тему.

 

Поводом Дана планете Земље, ученици млађих разреда су уредили паное у холу школе.

 

Ученици другог разреда су освојили ДРУГО место на учешћу на Малим олимпијским играма. 

 

 

Ученици осмог разреда посетили су биоскоп "Cineplexx" 20.4.2024. где су уживали у пројекцији домаћег филма "За данас толико" уз пратњу својих наставница Сандре Марјановић, Анђелије Милошевић и Јелене Никић Смиљковић.

На овај начин наши ученици шире своја знања и кроз ваншколске активности, уједно негују и љубав према филмској уметности. Филм „За данас толико“ овенчан је са два фестивалска признања (наградом за најбољу женску улогу и  „Политикином наградом“ за најбољи српски филм). Филм је наизглед обична прича о обичној и једноставној крагујевачкој породици. Међутим, летњи дани постају необични, јер главни јунаци су заљубљеници у живот који уздижу реалност изнад тла, растерујући сиве облаке ведрином. Реакције ученика су биле позитивне, посебно су уживали у музици из филма. Показали су завидан ниво понашања током ове посете и репрезентовали су, како себе, тако и нашу школу.

Страна 1 од 5

О НАМА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 125 гостију и нема пријављених чланова

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…