ВЕСТИ ИЗ ШКОЛЕ (124)

 

 

У петак 17.05.2024. год. у нашој школи је одржан "КРОС РТС-а".

 

 

И ове године ученици наше школе су узели учешће на Карневалу. Групна маска је осмишљена и реализована у договору са родитељима и учитељицом II/1, продужени боравак.

 

<
 
У нашој школи су у уторак 23.04.2024.год. одржане активности у оквиру пројекта "Ментално здравље младих" у организацији Савеза извиђача Београда.
Извиђачи су деци демонстрирали свој рад и одржали више радионица на ову тему.

 

Поводом Дана планете Земље, ученици млађих разреда су уредили паное у холу школе.

 

Ученици другог разреда су освојили ДРУГО место на учешћу на Малим олимпијским играма. 

 

 

 

 

 

Ученици осмог разреда посетили су биоскоп "Cineplexx" 20.4.2024. где су уживали у пројекцији домаћег филма "За данас толико" уз пратњу својих наставница Сандре Марјановић, Анђелије Милошевић и Јелене Никић Смиљковић.

На овај начин наши ученици шире своја знања и кроз ваншколске активности, уједно негују и љубав према филмској уметности. Филм „За данас толико“ овенчан је са два фестивалска признања (наградом за најбољу женску улогу и  „Политикином наградом“ за најбољи српски филм). Филм је наизглед обична прича о обичној и једноставној крагујевачкој породици. Међутим, летњи дани постају необични, јер главни јунаци су заљубљеници у живот који уздижу реалност изнад тла, растерујући сиве облаке ведрином. Реакције ученика су биле позитивне, посебно су уживали у музици из филма. Показали су завидан ниво понашања током ове посете и репрезентовали су, како себе, тако и нашу школу.

 

Ученици шестог разреда посетили су музеј бицикала и поп културе. Поред  колекције бицикала, музеј садржи и велики број  експоната везаних за поп културу (експонати везани за историју играчака, видео игара и развоја рачунарства на овим просторима, као и музике, филма и популарних публикација у виду стрипова, графичких новела и часописа). Овај музеј је први музеј бицикала на просторима старе Југославије и као такав привлачи велику пажњу свих заљубљеника у бициклизам из земље и региона али и из целе Европе и света.

 

Ученици II/1 са учитељицама, продужени боравак, били су на краћем излету до Еко парка у Илиној Води.

 

 

 

У понедељак 15.4.2024.  наставнице Сандра Марјановић и Јелена Никић Смиљковић са ученицима седмог и осмог разреда  посетили су Књажевско – српски театар. На „Матинеу за младе“ изведена је представа „Стаклена менажерија“, Тенесија Вилијамса, а у режији Оливере Јежине. У драми се говори о разореној породици која сања о лепшем и другачијем животу. Ово је право ремек-дело, које и након 80 година од настанка кореспондира са савременим човеком и покреће борбу за доброту и чистоту. Било нам је задовољство да одгледамо ову занимљиву, узбудљиву, другачију и истиниту лирску приповест.

 

<

 

Списак уџбеника, по разредима, за школску 2024/2025. годину.

 

<
Страна 1 од 9

О НАМА

КО ЈЕ НА МРЕЖИ

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…